Фестивалът „Бургас и морето“ с нов регламент 10.03 | 15:45

Конкурсът ще се проведе на 30 юли в Летния театър в Бургас

От Ивета Бебова

Тазгодишното издание на популярния фестивал "Бургас и морето" ще има нов регламент, съобщиха от Община Бургас.

Музикалният фестивал запазва конкурсния си характер, но победителят няма да бъде избиран чрез смс-и, а от членове на специално подбрана комисия и публиката на Летния театър в Бургас.

Селекционната комисия, която ще определи кои песни да участват в надпреварата, ще бъде избрана от организаторите, в нея ще влизат девет музикални специалисти – композитори, текстописци, аранжори и експерти. Техните имена ще бъдат пазени в тайна до обявяване на песните-финалисти, за да се запази обективността при избора на изпълнителите.

Десет дни, след като бъдат избрани песните, които ще се включат в конкурсната програма, дванадесетте допуснати до финала песни ще бъдат обявени на сайта на Община Бургас –www.burgas.bg и на обновения сайт на фестивала.

Още от началото на юли месец песните-финалисти ще могат да бъдат чути на сайта на общината, както и по радиостанциите в страната.

Друга новост е, че песните могат да бъдат изпълнени, както от популярни и наложили се през годините, така и от талантливи млади изпълнители. Те ще бъдат изпълнени на живо в съпровод на фестивалния оркестър, който ще включва освен ритъм и брас, и щрайх секция.

От 11 март композиторите и авторите на песни могат да изпращат своите предложения до Община Бургас, като всеки автор има право да представи до две песни, като до участие се допуска само една от тях. Тази година срокът за това е удължен с две седмици и ще продължи до 17.00 часа на 25 май.

29-издание на фестивалът и тази година ще се проведе в една вечер и ще бъде на 30 юли (събота) по традиция в Летния театър на Бургас.

Водещи

Най-четени