„Бургас и морето” пак ще раздава Награда на публиката 26.07 | 16:39

Водещи на музикалното събитие ще бъдат Мария Игнатова и Димитър Рачков

От Олга Андреева

Фестивалът "Бургас и морето”, до началото на който остават броени дни, отново ще върне традиционната Награда на публиката, стана ясно днес на пресконференция в Община Бургас.

"Тазгодишното издание на фестивала ще върне ролята на публиката в Летния театър от преди няколко години. Освен като седми член на журито при определяне на първо, второ и трето място, нейният вот по време на концерта ще присъди и престижната Награда на публиката – статуетка на скулптора Янко Пенев, която ще бъде връчена лично от кмета Димитър Николов”, заяви зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Всеки закупил билет за "Бургас и морето” ще получи и песнопойка с реда и текстовете на 12 – те песни-финалисти и приложение за гласуване.

Песните – финалисти могат да се чуят на новия сайт на фестивала – burgasimoreto.org и в ефира на радиостанциите в страната. Целта е хората да добият предварителна представа за песните, участващи на фестивала.

Фестивалът и тази година ще се проведе в една вечер и ще бъде на 30 юли (събота) от 21.00 часа по традиция в Летния театър на Бургас.

Водещи на "Бургас и морето” 2011 ще бъдат двойката на екрана и в живота Мария Игнатова и Димитър Рачков, а сценарият е поверен на поета Пейо Пантелеев.

Журито тази година е в състав: Георги Христов, като негов председател, и членове – Мариана Попова, Йордан Георгиев (Данчо Стълбицата), Гергана Турийска, Руслан Карагьозов и зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева. Рециталите ще изпълнят Мариана Попова и Георги Христов.

"Много сме доволни от избора на песните и изключително сериозния интерес към фестивала. Има много силни песни, както от утвърдени имена, така и от съвсем млади и талантливи изпълнители, което говори за приемственост между поколенията”, добавиха музикантите Красимир Гюлмезов и Борис Чакъров.

Продажбата на билети за фестивала стартира едва вчера и вече са изкупени повече от половината.

Общината стартира и благотворителна кампания за събиране на средства за лечението на певеца Георги Найденов – Гого от Тоника. Гостите на "Бургас и морето" също ще имат възможност да дарят средства за него.

Водещи

Най-четени