"50 нюанса сиво" - отхвърлян или чакан с нетърпение? 08.02 | 10:47

Страстите около филма варират от нетърпение да се появи на малкия екран, до бойкот на екранизацията

От iNews.bg

Еротичният филм "50 нюанса сиво" постави рекорд с 2,75 милиона предварително продадени билета в 39 държави преди пускането му по екраните на 13 февруари във Великобритания, съобщи в. Daily Express.

Четвъртият трейлър на филма, който беше пуснат вчера (5 февруари), предизвиква у зрителите желание да видят още детайли. Той свършва рязко, като Крисчън Грей дава на Ана много възможности да каже "не", преди да влезе в стаята за жестоки забавления.

В главните роли са Джейми Дорнан и Дакота Джонсън. В САЩ филмът е забранен за лица до 18 години заради "наситено сексуално съдържание, включително и диалог, необичайно поведение и стряскаща голота".

Във Великобритания възрастовата граница е същата заради "страстен секс и садомазохизъм".

Същевременно организация срещу домашното насилие в Северна Америка тръгна на поход срещу филма. Активистите призовават за бойкот на екранизацията на еротичната новела Е.Л. Джеймс. Кампанията се води основно в социалните медии, използвайки хаш таг "50 долара, не 50 нюанса". Така организацията призовава публиката, вместо да похарчи 50 долара за билет за филма и за пуканки, да дари парите на благотворителни организации за осигуряване на подслон на малтретирани жени. 

И докато в Америка страстите около филма са в двете крайности, то за търговците на секс играчки филмът определено е радост, тъй като се радват на невиждани продажби. Еротичният бестселър предизвика интереса на милиони читатели, от домакини до затворници в Гуантанамо, стимулирайки продажбите на секс играчки.

За това ще допринесе и киноадаптацията по романа, която скоро ще се появи по екраните. Производители и търговци се надяват, че планираното за Деня на св. Валентин излизане на филма по екраните ще даде нов тласък на продажбите на секс играчки и аксесоари.

За да удовлетворят исканията на феновете на киното, секс магазините вече пуснаха превръзки за очи и аксесоари за връзване. "50 нюанса сиво" се отъждествява с най-големия виждан от мен феномен в света на секс играчките", заяви Клеър Кавана, съоснователка на секс магазините "Бейбленд" в Ню Йорк и Сиатъл.

Нейната фирма добави в каталога си 20 нови вещи, вдъхновени от "Петдесет нюанса сиво". Продажбите вече бяха стимулирани от трейлъра на филма. Онези, които са готови да пръснат повечко пари, ще могат да си купят специален комплект за 152 долара, включващ вибратор.

Хората с по-малки доходи вероятно ще предпочетат "вибрираща топка" за 13 долара.

Бестселърът на Е. Л. Джеймс е за садомазохистичната връзка между очарователния милиардер Крисчън Грей и младата студентка Ана. Книгата е преведена на повече от 50 езика. От нея са продадени над 70 милиона броя по света.

1470146

Водещи

Най-четени