"Lord of the Dance" подлудиха Търново 18.10 | 11:33

Впечатляващо 100-минутно шоу поднесоха на великотърновската публика танцьорите

От Кремена Крумова

Впечатляващо 100-минутно шоу поднесоха на великотърновската публика танцьорите на "Lord of the Dance". Близо 1800 души гледаха спектакъла в ДКС "В. Левски", пише Север.бг.

Невероятното съчетание на танци, музика и осветление впечатли присъстващите. Те се насладиха и на приятната хореографията, с леки нотки на еротика, както и специалните ефекти - лазери и 3D.

Най-впечатляващ се оказа етюд от представлението, когато всички танцьори изпълняват танц без музикален съпровод, в който единственият ритъм идва от обувките им.

Ирландските артисти пресъздадоха известна келтска приказка за борбата на доброто и злото, превъплътени в образите на Властелина на танците - Lord of the dance и Черния лорд - The Dark lord. Историята се завърта и около основни човешки ценности като любовта и приятелството, но без да пропуска и мотива за изкушението.

Публиката изпрати трупата на крака, като така си спечели един бис.

Два тира с реквизит, костюми и сценично обезпечаване пристигнаха в старата столица за спектакъла. Танцьорите дойдоха и със своите перачи и гладачи, защото след всяко представление костюмите се перат, сушат и гладят веднага.

Майкъл Флетли е автор и хореограф на уникалното шоу "Lord of the Dance". Създаденият през 1996 година спектакъл вече 14 години е ненадминато в света по мащаби, зрелищност и продажби.

Организатор на събитието, което гостува за първи път във Велико Търново е Общината и продуцентска компания Арт.бг.

Тази вечер е вторият спектакъл на ирландската трупа в старата столица от 19 ч. в ДКС "Васил Левски", а на 19 октомври трупата ще има концерт в София.

Водещи

Най-четени