"Вяра, любов + уиски" – несравнимо добра комбинация 26.09 | 16:25

Нов български филм разказва историята на една удивителна жена

От Мартина Панайотова

"Всеки един кадър от този филм е заснет по начин, който е не просто удоволствие за окото, но и здраво поддържа разказваната история", пише американското издание The Hollywood Reporter по повод това, че на миналогодишния фестивал за независимо кино Slamdance един български филм спечели наградата Kodak Vision за операторското майсторство на Александър Станишев.

Филмът се казва "Вяра, любов + уиски" и премиерата му у нас ще се състои на 1 ноември.

Режисьор е младата българка Кристина Николова, която на 17-годишна възраст заминава да учи в Америка. Тя споделя, че лентата ѝ разказва за едно от онези познати лета, когато емигрантите се връщат у нас от САЩ, за да се видят с близките си.

Според анотацията на филма, главната героиня на "Вяра, любов + уиски", Нели, се отказва от приказния си живот в Америка и се връща у дома. Тук се събира със своя страстен най-добър приятел Вал. Той обаче е алкохолик и има саморазрушителни навици. Когато съвсем неочаквано в България пристига годеникът ѝ Скот, Нели трябва да избере между предлаганото от него уредено презокеанско бъдеще и обречената любов с Вал.

Ексклузивни кадри от филма може да видите в Jenite.bg.



Водещи

Най-четени