"Заешка дупка" - филм за болката, която никога не си отива 02.11 | 16:01

Никол Кидман и Арън Екхарт са семейство, загубило малкия си син

От Елена Кирилова

Ако за някого изразът "независимо кино" предполага нискобюджетни и зле заснети продукции, които почти никой не гледа, то сега е моментът да опровергаем това твърдение.

Твърде често големите филмови студиа не са готови да финансират проекти, в които не се акцентира на специалните ефекти, а на чистата и неподправена емоция.

Такъв е и примерът с филма "Заешка дупка", който получава категоричния отказ на 20th Century Fox, но за сметка на това се превръща в символ на успешното независимо американско кино.

Според първоначалните планове лентата трябвало да бъде създадена с бюджет от 15 млн. долара, но в крайна сметка цялата сума, похарчена за него, се доближава до незначителните за американската филмова индустрия 4 млн. долара.

Това, което плаши големите студиа, са емоциите, с които е наситен филмът. Разказът за трагедията на семейство, загубило детето си в автомобилна катастрофа, не е тема, която би привлякла огромна публика в кината или поне това смятат "големите".

В ролята на родителите тук влизат добре познатите ни Никол Кидман и Арън Екхарт, които успяват да пресъздадат нестихващата човешка болка от загубата на малкия Дани.

Героите се опитват да преодолеят страданието си, като всеки от тях се изправя по различен начин пред страховете си. Бека (Кидман) търси утеха не при кого да е, а при самия шофьор на колата, убила сина ѝ.

Изправени пред възможността да не се откъснат и за секунда от миналото и да сложат край на брака си, Бека и Джейсън се превръщат във вулкан от емоции, който помита всичко около тях.

"Заешка дупка" е затрогваща история за болката, която никога не си отива и която те съпътства през целия живот.

Лентата прониква в най-тъмните моменти от човешката трагедия, за да припомни на всички ни, че не бива да пропускаме прекрасните моменти от живота, защото никога не се знае кога можем да загубим почва под краката си.

Ако все още не сте се докоснали до творчеството на режисьора Джон Камерън Мичъл, имате възможността да видите "Заешка дупка" в рамките на кинофестивала So Independent. Прожекцията започва днес - 2 ноември, в 19 ч. в Cinema City.

Водещи

Най-четени