„Игра на тронове” гони 24 награди „Еми” 18.07 | 17:03

Сериалът е лидер по номинации в тазгодишното издание на конкурса

От Кристиан Костурков

Сериалът "Игра на тронове” получи рекорден брой номинации за тазгодишните награди "Еми”. Това стана ясно, след като американската Академия за телевизионни изкуства и науки обяви претендентите в различните категории за 67-мото издание на престижния конкурс. Освен това така "Игра на тронове” подобрява собствения си рекорд от миналата година, когато беше номиниран в 19 категории.

Сериалът на НВО, който се върти вече няколко сезона и спечели милиони почитатели по целия свят, е претендент за статуетките в цели 24 категории. Освен това "Игра на тронове” е претендент и за най-престижната – "Най-добър драматичен сериал”. Освен това двама от актьорите имат шанс да спечелят и наградата за второстепенна роля. Това са Питър Динклидж и Емилия Кларк.

След "Игра на тронове”, на второ място по брой номинации за "Еми” се нарежда "Американска история на ужасите” с 19 категории. "Олив Китридж” пък се състезава за 13 статуетки. Кой сериал колко и какви награди ще отнесе, ще разберем на 20 септември, когато ще се състои церемонията.

Водещи

Най-четени