"Цветът на хамелеона" с гала премиера в соц вариант 04.04 | 11:26

Звездите от филма и много специални гости присъстваха снощи на специалното събитие

От Микаела Мохарамян

Вчера вечерта в столицата се състоя гала премиерата на новия български филм "Цветът на хамелеона". Дъждът изобщо не попречи на специалното събитие.

По червения килим преминаха министърът на културата Владимир Пенев, актьорите в главните роли - Ирена Милянкова, Руси Чанев и Христо Гърбов, заместник-посланикът Брайън Далтън и аташето по културата на посолството на САЩ Ричард Дамстра, режисьорът Емил Христов придружен от двете си дъщери, гости за премиерата.

За съжаление Руши Виденлиев и Самуел Финци не можаха да присъства заради ангажименти в чужбина, а Деян Донков не дойде, защото продължи да се бори с "Къртицата".

Новият филм "Цветът на хамелеона" по романа "Цинкограф" на Владислав Тодоров" обра овациите на 20 международни фестивала и спечели наградата "Златна роза" за най-добър български филм.

Най-известният български оператор Емил Христов, който дебютира като режисьор с "Цвета на хамелеона" казва:  "Ще смятам филма за успешен, ако има над 50 хиляди зрители в България. Ако са 30 хиляди, няма да плача, но ако има под 30 хиляди, ще бъде много зле". 

Вижте галерията със снимки от вчерашната гала премиера.

Водещи

Най-четени