100 хиляди души гонят Джъстин Бийбър 30.01 | 08:39

Кошмарни времена за популярния певец

От Ивайло Коралски

Последните няколко месеца определено не са добри за Джъстин Бийбър.

Петиция с искането да бъде отнето американското жителство наканадския певец и да бъде депортиран в родината си - "Депортирайте Джъстин Бийбър и отнемете зелената му карта", е набрала повече от 100 000 подписа на сайта на Белия дом и ще бъде 

разгледана от администрацията на САЩ, съобщи Hollywood Reporter. Събирането на подписите е започнало на 23 януари на посветения на петиции раздел на сайта на Белия дом "We, The  People" ("Ние, народът" - думите, с които започва текстът на Конституцията на САЩ). На тази дата канадският музикант за пореден път стана герой на скандал. Полицията в Маями бийч, Флорида, задържа Бийбър и му повдигна обвинения за шофиране в нетрезво състояние без шофьорска книжка и за оказване на съпротива при арест, а също за участие в незаконно рали по улиците. След ареста певецът призна, че преди състезанието е пил алкохол, пушил е марихуана, приел е и назначени лекарствени средства. По-късно Бийбър беше освободен под гаранция, допълва БТА. 

"Ние бихме искали опасният, безразсъден, деструктивен и злоупотребяващ с наркотици Джъстин Бийбър да бъде депортиран, а неговата зелена карта - отнета. Той не само застрашава безопасността на нашия народ, но и оказва пагубно влияние върху младежта ни. Ние, народът, бихме искали да изключим Бийбър от нашето общество" - се казва в петицията. 

В същото време петиция с искането да не бъде депортиран Бийбър, която е качена на сайта на Белия дом също на 23 януари, е набрала само 491 подписа (под нея вече са се подписали 538 души - бел.ред.). 

Американската администрация юридически не е задължена да отговаря на петицията или да предприеме някакви мерки, за да бъдат изпълнени исканията в нея. Правилата на сайта обаче гласят, че Белият дом ще отговори на всяко обращение, под което са се подписали повече от 100 000 души. За събирането на необходимото количество подписи се дават 30 дни.

Водещи

Най-четени