50-метрово чудовище разби охладителната кула на ТЕЦ София 19.09 | 14:00

ON! Fest произведе огромен графит, който ще краси надлез Надежда

От Мартина Панайотова

Гигантски графит с образа на Dr. Mundo - емблематичният герой на най-популярната видео игра в света League of Legends се възкачи и "разби с чук" едната охладителна кула на ТЕЦ София.

Мащабният графити проект е част от стартиращия утре ON! Fest, който освен атрактивна реклама на събитието се включва и като част от кандидатурата на София за културна столица на Европа през 2019 година.

Графитът заема почти цялата предна половина на кулата, площ, която се равнява на повече от 1500кв. м. Самата кула е висока 55м, а за да се покрие площта ще са необходими 30 баки фасадна боя, над 1000 флакона спрейове и висока вишка, с помощта на която артистите ще достигат високите места.

Колкото до авторите, това са две от най-актуалните имена на графити сцената в момента - SMUG и BRUS. Двамата работят неуморно дори и в този момент и ще го правят до 22 септември, когато е крайният срок за завършване на гигантския проект. Крайната идея е да се пресъздаде образа на Dr. Mundo, които сякаш разбива охладителната кула с чук и излиза от нея – визуализация, която брилянтно пасва на постапокалиптичната атмосфера на Северен райнон, София.

По време на днешната пресконференция, състояла се "в краката' на популярното чудовище стана ясно още, че това е само част от цялостната визия за развитие една от най-негостоприемните части на столицата.

Столична Община има идея да префасонира част от трамвайното депо "Надежда" в уникален по рода си музей на съвременното изкуство – идея колкото абстрактна, толкова и любопитна, изпълнението на която обаче няма да е леко.

Колкото до ON! Fest, той стартира утре точно на другия край на София – Интер Експо Център на Цариградско шосе.

Какво ще се случи на мащабното събитие, както и каква е програмата може да разберете в Div.bg.



Най-четени