Gravity Co. тръгват на концерти 14.07 | 10:51

Ще представят нов член на групата на концертите си в Пловдив, Варна и Бургас

От Олга Андреева

След множество изяви на престижни фестивали в Европа и у нас през изминалите години, инди-електро групата Gravity Co. представят нова продукция и емблематични парчета на мащабни концерти в Пловдив, Варна и Бургас.

Сега, след завръщането на фронтмена Явор Захариев, и на финалната права пред реализация на четвърти студиен албум, бандата ще забие в летните театри на Варна и Бургас и популярната сцена на открито в стария Пловдив – "Конюшните на Царя", съответно на 24, 26 и 20 юли от 20:30 часа.

По време на концертите ще бъде представен нов член на бандата – компютърно генериран виртуален персонаж, който ще изпълнява ролята на басист в някои от парчетата.

Той ще бъде прожектиран в реален човешки ръст на екран, и ще взаимодейства интерактивно с останалите музиканти и публиката. За неговата визуализация се грижи 3D engine. Той се управлява чрез специален контролер, но и притежава собствен изкуствен интелект.

Концертите са обединени под надслова "The Electric Tour", за да се отбележи съвместната инициатива за енергийна ефективност на групата с ЧЕЗ България.

Момчетата са сериозно загрижени за опазване на околната среда и световните ресурси, а напоследък в развлекателната индустрия се наблюдава все по-мащабни продукции, без никаква мисъл за икономия на електроенергия.

За един средно голям стадионен концерт общата консумация е не по-малка от 500 кW и със всяка изминала година се увеличава, без това да дава по-добро изживяване.

Турнето на Gravity Co. ще се проведе със специално подбрана апаратура, която ще реализира икономия от над 60% от изразходваната електроенергия, без никакъв компромис с качеството на продукцията, заради което ще бъдат направени специални замервания от ЧЕЗ.

Билети за концертите могат да бъдат закупени от мрежата на ticketplus.bg. Билетите във Варна могат да се купят и от касата в Двореца на културата и спорта и касата на Летния театър. Първите 100 билета за концертите във Варна и Бургас са на промоционална цена от 10 лв.

Водещи

Най-четени