Guns N'Roses ще изнесе исторически концерти в Куба 12.02 | 10:26

Бандата ще изнесе поредица концерти в кубинската столица заедно с местни музикални

От iNews.bg

Супергрупа, включваща музиканти от Guns N' Roses и Thin Lizzy, се готви този месец да стане първата американска банда, изнесла концерти в Куба, след като президентът на САЩ Барак Обама оповести, че се облекчават ограниченията за пътувания и търговия между двете страни, съобщи Contactmusic.

Групата The Dead Daisies, включваща Ричард Фортъс и Дизи Рийд от Guns N' Roses и басиста Марко Мендоса, който е свирил в бандата Thin Lizzy, ще бъде гост на кубинското министерство на културата в Хавана от 20 февруари до края на месеца в рамките на културния обмен между двете страни.

Бандата ще изнесе поредица концерти в кубинската столица заедно с местни музикални знаменитости като Ясек Мансано, Аролд Лопес и Яими Карел. Групата освен това ще посети училища и ще участва в семинари заедно със студенти.

Визитата ще приключи с концерт в Салон Росадо де ла Тропикал в Хавана на 28 февруари. Дарил Джоунс и Бърнард Фаулър, които са участвали в записи и турнета на Rolling Stones, и бившият член на "Мотли крю" Джон Кораби също са част от бандата The Dead Daisies за концертите й в Куба.

Водещи

Най-четени