U2 скърбят за мениджъра си 28.05 | 15:30

Денис Шийн напусна завинаги ирландската група

От Йоанна Димитрова

Незаменимият мениджър Денис Шиън почина със съмнение за инфаркт, което съкруши ирландската банда. Той беше перфектният мениджър и организатор на турнета и U2 със сигурност преживяха голям удар.

"Ние изгубихме член на семейството. Той не беше просто една легенда в музикалния бизнес, той е легенда в нашата група!", сподели талантливият вокалист Боно.

"Денис Шиън беше на път с U2 повече от 30 години. Той не представляваше просто мениджър, той беше приятел и близък на всеки член на групата", разказват съкрушени близките на починалия.

Групата са в средата на поредното си турне и в момента представлява поредица от концерти в Лос Анджелис. Музикантите отдадоха почит на Шиън на видео екраните в сряда вечер, разказа репортерът на Billboard Шърли Халперин.

1511329

Той е въвел песента Iris, от последния им албум Songs of Innocence и по този повод Боно сподели: "U2 е семейство. Ние се грижим един на друг. Тази загуба отнема много от облика на шоуто."

"Той дойде в този град като млад мъж през 70-те, работеше за Led Zeppelin. Той винаги казваше, че U2 може да бъде следващият Led Zeppelin, което разбира се е невъзможно.", продължава с разказа си певецът.

1511327

Шиън е работил и с други рок легенди включително Iggy Pop, Patti Smith и Лу Рийд.

Водещи

Най-четени