Walk Off The Earth и Parov Stelar на Elevation 2012 26.04 | 11:16

Walk Of The Earth ще направят първото си европейско участие у нас

От Елена Кирилова

Две нови групи се присъединяват към тазгодишната програмата на музикалния фестивал Elevation. Пред българска публика ще се представи интернет феноменът Walk Off The Earth и познатите ни вече Parov Stelar, съобщават организаторите.  

Първите се прочуха с невероятната интерпретация на хита "Somebody That I Used To Know” на Gotye. Walk Off The Earth ще дойдат директно от Канада, а участието им у нас ще е първото им в Европа.

Видеоклипът, с който покориха интернет и се сдобиха с 35 млн. гледания в YouTube, представя как петимата членове на групата свирят едновременно на една единствена акустична китара.

Макар че се прочуват чак сега у нас, за последните пет години музикантите набират скорост и се сдобиват с все повече почитатели по цял свят.

Второто име, което стана ясно днес, е това на Parov Stelar Band, които видяхме и на миналогодишното издание на фестивала. Второто гостуване на бандата на Elevation е нейният начин да засвидетелства напълно симпатиите си към българската публика.

Феновете ще чуят чисто новите парчета на Parov Stelar от последния им албум "The Princess”. Самата група няма търпение да се завърне на българска земя за още малко джаз, електро и брейкбийт.

Програмата на Elevation 2012 е изключително разнообразна и богата. Вече е ясно, че у нас ще дойдат Erykah Badu, Nneka, Fatboy Slim, Kosheen, Chambao, Roni Size и много други.

 

Водещи

Най-четени