Азис: Не съм учител на младото поколение 23.01 | 12:40

Според певеца чалгата е като попа

От Мартина Панайотова

"Търсенето е огромно, постоянно диджеите въртят моята музика", споделя фолк звездата Азис, запитан от в. "24 часа" какво е мнението му относно коментарите, че чалгата у нас запада.

Според певеца това е масово явление, което интелектуалците винаги ще отхвърлят, но всъщност паралелите с родния жанр са твърде очевидни.

"Да не мислите, че Риана и Бионсе не ги нападат в чужбина? Ха! Естествено, че една гола Бионсе вади очите на интелектуалците. Ей сега излезе пак по гащи! Наистина ли не виждате прилика между Бионсе и някои от нашите чалга певици? Косите са еднакви, гримът, дрехите са еднакви, дизайнерите са еднакви. Един стил имат, само че техните са по-дебели от нашите," споделя Азис.

Според него няма нищо лошо в ценностите, които прокламира поп-фолк културата и на човек няма как да му бъде внушено нещо, с което по презумпция не е съгласен.

"Как можеш ти от слушане на нещо да станеш същото това нещо? Как може някой да ти насади нещо, което не искаш? Ние не сме учителите на новото поколение. Ние сме изпълнители."

Азис бе помолен да даде своето мнение за покушението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, което според него е "суперистинско".

Певецът сподели още, че не слуша никаква музика, а когато няма професионални изяви не носи грим и ходи, облечен в анцуг.



Водещи

Най-четени