Аксел Роуз отказа да влезе в Залата на славата на рока 12.04 | 14:29

От Диана Цветкова

Фронтменът на Guns N' Roses Аксел Роуз отказа да влезе в Залата на славата на рокендрола, където в събота ще бъде почетено творчеството на групата.

В отворено писмо Аксел заявява, че не се чувства желан от бившите му колеги в бандата и те сами трябва да решат дали да бъдат въведени в Залата на славата, пише Reuters.

"Няма да присъствам на церемонията и отказвам да бъда въведен в Залата на славата на рокендрола като член на Guns N' Roses. Изрично моля да не бъда въвеждан задочно и подчертавам, че никой не е оторизиран да ме представлява или да произнася реч от мое име", посочва Аксел в писмото.

Церемонията по въвеждането на Guns N' Roses в Залата на славата на рокендрола трябва да се състои в събота (14 април).

Реакцията на Аксел не е неочаквана. В момента групата на практика не е в състава, в който пожъна най-големите си успехи през 90-те години на миналия век.

Проблемите на Аксел с наркотиците, ексцентричното му поведение, например напускането на концерти по средата, доведоха до открита война между вокала и китариста Слаш, който напуска групата.

Аксел Роуз има правата за използването на името Guns N' Roses и през 2008 г., макар в променен състав, бандата издаде дългоочаквания албум "Chinese Democracy" и участва в турнета.

Българската публика ще може да ги види това лято в рамките на Sofia Rocks 2012.

Водещи