Америка обича своите герои 18.02 | 12:52

Филмът "Умирай трудно: Денят настъпи" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка

От Мартина Панайотова

Екшънът на режисьора Джон Мур "Умирай трудно: Денят настъпи" оглави бокс-офис класацията в САЩ и Канада през премиерния си уикенд с приходи от продажбата на билети в размер на 25 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

В лентата Брус Уилис се завръща с емблематичната си роля като Джон Маклейн. Действието се развива на фона на ужасяваща корупция и политическа вендета в Русия. Маклейн пристига в Москва, за да открие сина си Джак (Джей Кортни) и с изумление разибра, че той работи под прикритие, за да защити информатор на правителството.

Оказали се заедно на огневата линия, двамата Маклейн са принудени да преодолеят различията си.

Те трябва да спасят Комаров и да осуетят зловещо престъпление с катастрофални последици на най-безлюдното и опустошено място на Земята -Чернобил.

Общо в световен мащаб филмът "Умирай трудно: Денят настъпи" е донесъл на създателите си приходи от 61,5 милиона долара.

На второ място е комедията с Джейсън Бейтман и Мелиса Маккарти "Самоличност на аванта", която миналата седмица оглави бокс-офис класацията в Северна Америка.

През този уикенд филмът е донесъл на създателите си 23,437 милиона долара от продажбата на билети или общо за двете седмици на екран 70,725 милиона долара. Приходите от лентата в световен мащаб възлизат на 180 милиона долара.

На трета позиция е още един дебютен за Северна Америка филм - трилърът с елементи на мелодрама "Убежище" на режисьора Ласе Халстрьом.

През уикенда лентата е реализирала приходи от 21,43 милиона долара. Веднага след нея се нарежда семейната 3D анимация "Бягство от планетата Земя" с постъпления в размер на 16,066 милиона долара.

Пета е лентата за любовта между човек и зомби "Горещи тела" с 9 милиона долара и общи приходи за три седмици в размер на 50,221 милиона долара.



Водещи

Най-четени