Арнолд Шварценегер си прави бронзови статуи 27.09 | 12:04

Ще запази една за себе си, а другите ще раздаде

От Олга Андреева

Явно доволен от имиджа, който си създаде напоследък покрай разкритията, че е крил в тайна от съпругата си 13-годишен син, Арнолд Шварценегер реши да си издигне бронзова статуя.

Бившият губернатор и актьор си е поръчал да му изработят няколко статуи с височина около 2,5 метра, които го показват в разцвета на физическата му мощ.

Всъщност поръчката е за поне три статуи за по 100 000 лири всяка. Възможно е и да бъдат седем, колкото са титлите на Арнолд в бодибилдинга, посочва Contactmusic.

Статуите се изработват по модел на по-малка скулптура от 1980 г., когато Арнолд спечели седмата си титла "Мистър Олимпия".

След като нагледа как върви процесът с бронзирането на вече готова статуя Арнолд заяви, че резултатът е "фантастичен" и пожела само минимални корекции, свързани с потъмняването на бронза.

Първата статуя ще бъде транспортирана до градчето Тал, Австрия, където актьорът е роден и където има музей, посветен на него. Втората ще замине за Кълъмбъс, Охайо, където всяка година се провежда вдъхновеното от Арнолд спортно събитие Arnold Fitness Weekend, а третата статуя ще остане за самия него.

В момента 64-годишният Арнолд е в съдебна битка със съпругата си Мария Шрайвър, след като разкри с години закъснение, че по време на брака им е имал връзка с икономката им Милдред Буена, от която дори има син. 

Водещи

Най-четени