Афлек и Деймън отново работят заедно 25.10 | 11:37

Двамата ще правят филм за бостънския гангстер Уайти Бългър

От Елена Кирилова

Бен Афлек и Мат Деймън се събират отново за първия си голям филм заедно след излизането на "Добрият Уил Хънтинг" през 1997 г., който спечели Оскар за най-добър оригинален сценарий, съобщава Contactmusic.

Двете звезди ще работят заедно по биографичен филм за бостънския гангстер Уайти Бългър.

Деймън ще играе прословутия престъпник, докато Афлек ще режисира проекта и ще играе в него. Двамата ще си разделят и задачите на продуцента.

Пред списание GQ Деймън разкри, че е много развълнуван от предстоящия проект.

Създателят на сериала "Broadwalk Empire” Терънс Уинтър пише сценария, докато Кейси Афлек ще стане част от актьорския състав на филма. Работата по лентата ще започне през следващата година.

Името на Бългър е свързвано с търговия с наркотици и незаконни операции, свързани със залагания. Освен това той е обвинен в извършване на общо 19 убийства. Дълги години той е работил като информатор на ФБР.

Бългър се укрива в продължение на 16 години, преди да бъде арестуван през юни 2011 г. на 81-годишна възраст заедно с дългогодишната си приятелка Катрин Грег в Санта Моника, Калифорния.

Филмът ще разкаже историята на гангстера, като ще започне от младежките му години и престоя му в затвора Алкатраз, като ще стигне до издигането му бос на подземния свят и живота му на информатор на ФБР.

Водещи

Най-четени