Баскетболна топка за 245 хил. долара 12.10 | 17:15

Причина за рекордната постигната тръжна цена са подписите върху топката на Майкъл Джексън и Майкъл Джордан

От Николай Рашеев

До 245 хил. долара стигна цената на предложена на търг баскетболна топка, чиято първоначална оценка е била „едва“ 600 долара. Причината за това е, че топката съвсем не е обикновена, а такава, подписана от покойния Крал на попа Майкъл Джексън, както и от баскетболиста Майкъл Джорджан, съобщава AP.

Купувачът на проведения в неделя търг в Макао за вещи на известни личности е останал анонимен.

Друг участник в наддаването, който също е пожелал анонимност, е платил 180 хил. долара за ръкавицата с кристали и ръкава, носени от Майкъл Джексън при снимките на промоционалното видео към албума „HIStory“ от 1995 г. Якето на поп певеца от видеото “Beat It” е купено за 156 хил. долара – около 20 пъти над стойността, на която предварително е оценено.

На търга е бил предложен и костюмът на Майкъл Кийтън от филма „Батман се завръща“, който е продаден за 43 хил. долара, както и кадифена рокля, носена от принцеса Даяна, която е закупена от музей в Южна Америка за 114 хил. долара.

В наддаването са участвали общо 435 вещи на известни личности, в това число и черен дантелен сутиен, който е бил собственост на Мерилин Монро, чифт уши на героя Mr. Spock от филма Star Trek, чифт обувки на Брус Лий и костюм, носен от Мадона на турнето й „Girlie Show“.

Цялата печалба от разпродажбата е 3,2 млн. долара.

Водещи

Най-четени