Бенет Милър представи новия си филм в Кан 19.05 | 19:55

В главните роли са Марк Ръфало и Чанинг Тейтъм

От Таньо Давчев

В рамките на кинофестивала в Кан бе показан филмът "Foxcatcher" на американския режисьор на Бенет Милър с участието на Стив Карел в ролята на ексцентричен милиардер и Марк Ръфало и Чанинг Тейтъм в ролите на двама мускулести братя борци, съобщиха световните информационни агенции.

След прожекцията международната критика бе единодушна, че филмът е чудесен. "Foxcatcher" е вдъхновен от действителен случай, заради който наследникът на индустриалната фамилия Дюпон приключи дните си в затвора.

Бенет Милър, който през 2005 г. бе номиниран за "Оскар" за най-добър режисьор за първия си филм "Капоти", отново се е захванал със света на спорта след лентата си "Кешбол", посветена на бейзбола.

Действието във "Foxcatcher" се развива през 1987 г. Дейв Шулц и по-малкият му брат Марк (Ръфало и Тейтъм) са спечелили златни медали от Олимпийските игри в Лос Анджелис, отбелязва БТА. Дейв е създал семейство и тренира Марк, който иска да постигне отново успех на Олимпийските игри в Сеул. Хармонията между двамата братя обаче е направена на пух и прах от милиардера Джон Дюпон. Той мечтае да стане треньор по борба, има нужните финансови средства, за да го стори, и поканва Марк в съвсем новия спортен център в огромното си имение във Върмонт. Там Марк открива лукса, частните самолети, кокаина и попада под влиянието на ментора си. Джон Дюпон (Стив Карел) всъщност мечтае да впечатли майка си (Ванеса Редгрейв), която колекционира отличията, спечелени от чистокръвните й жребци в състезания с коне. Тя презира борбата, която, по думите й, е вулгарен спорт. Драмата започва, когато Дейв се присъединява към отбора като треньор.

"Филмът е като древногръцка трагедия, която разкрива какво се случва, когато всичко е за продан", заяви на пресконференция Марк Ръфало.

Водещи

Най-четени