Берен Саат е най-добрата турска актриса на 2011 г. 06.01 | 19:54

Тя е звездата от филма Забранения плод", излъчен и в България

От Олга Андреева

Звездата от филма Забранения плод", излъчен и в България, Берен Саат, беше обявена за най-добрата турска актриса на 2011 г.

Титлата обаче красивата Берен си е спечелила не с ролята на Бихтер, а на Фатмагюл в популярния турски сериал "Каква е вината на Фатмагюл", който предстои да бъде излъчен скоро и в България под името "Пепел от рози".

Саат е спечелила симпатиите на 1,2 милиона зрители, които са гласували тя да стане актриса номер едно на Турция в анкета на турската телевизия Канал Д, съобщи БТА.

Според същата класация най-добър актьор на изминалата година е Енгин Акюрек, който партнира на Саат в ролята на "Керим" в същия сериал. Вота си за него са дали приблизително същият брой зрители.

Берен Саат обаче остана на второ място в класацията на най-популярните актьори. Според данните на Центъра за проследяване на медиите, който публикува резултатите за най-популярните сериали и най-популярните актьори през 2011 г. според отразяването им в медиите, за Берен са публикувани около 2 хиляди материала в медиите, а за партньора ѝ в "Забранения плод" Къванч Татлъту – цели три хиляди.

Водещи

Най-четени