Благоевград събра родния музикален елит 10.05 | 09:26

Кои са най-добрите изпълнители за годината

От Надежда Стоянова

Празничните дни може и да приключиха, но това изобщо не означава, че е дошъл краят и на купоните. Точно затова Благоевград отново събра родния музикален елит миналата вечер, 9 май. На пл. Георги Измирлиев излязоха любимите артисти на България, за да представят новите си проекти и да зарадват феновете си с вече доказани хитове.

Причина за това станаха Годишните музикални награди на БГ Радио, чието мото беше "Харесай българската музика". Победителите бяха избрани изцяло от слушателите на БГ Радио, а в ролята на водещ влезе някогашният кадър на група "Те" - Любо Киров, който междувременно грабна и статуетката за най-добър изпълнител. Компания в същата категория при дамите пък му прави младата надежда Михаела Филева, а любимо дуо се оказаха Ангел и Моисей.

Събитието, разбира се, и този път привлече куп почитатели на българското творчество, а за финал на церемонията организаторите бяха подготвили страхотно шоу с фойерверки. Всички, които пропуснаха церемонията, ще имат възможност да я гледат по Нова ТВ тази неделя, 11 май.

Снимки от наградите можете да видите в галерията.

Ето ги всички победители:

Песен - "Аз искам", Революция Z

Текст - "Играя стилно", Мария Илиева, текст: Мария Илиева и Любо

Албум – Ruth, Рут Колева

Изпълнител – Любо

Изпълнителка – Михаела Филева

Дуо/трио – Ангел и Моисей

Група – Б.Т.Р.

Дебют – VenZy

Видеоклип - "Захир", Ice Cream, реж. Малин Миланов-Монти

Награда БГ Вдъхновител "Ана Мария Тонкова" - Камелия Тодорова

Специалната награда на Бг Радио БГ Концерт 2014 - "Сигнал"

Водещи

Най-четени