Българска група ще свири срещу ACTA 23.02 | 07:12

Метъл бандата Tak’n ще изнесе концерт в столичен клуб

От Олга Андреева

Музикантите от българската метъл банда Tak’n, която се превърна в приятна изненада на рок сцената през последните две години, обявиха, че ще изнесат концерт в знак на протест срещу споразумението ACTA.

На 23 февруари, от 20:00 ч., в столичния клуб Joker, Tak’n ще изнесат концерт под наслов "Не на потъпкването на човешките права от корпоративните интереси".

Проблемите с потъпкването на човешките права от корпоративните интереси и по-конкретно – опитите да се приеме търговското споразумение ACTA, което засяга свободата на изразяване и споделяне на информация, ще бъдат основната тема по време на предстоящия концерт, съобщават от групата.

"Ние самите сме автори и уважаваме авторския труд. Въпреки това не можем да приемем потъпкването на толкова важни за хората права в името на интересите на няколко големи корпорации. И не можем да си представим гледната точка на онези артисти и автори, които подкрепят споразумението ACTA.

Те наистина ли искат да видят своите фенове в затвора, само защото са си пуснали тяхно парче в YouTube или са го споделили с приятели? Ако е така – много жалко за тези "творци".

Истинските хора на изкуството, според нас трябва да пеят, свирят и композират не в името на печалбата, а преди всичко, за да се изкефят феновете им", коментира фронтменът на група Николай Петров. Tak’n сами качват свои песни в интернет, за да са достъпни безплатно.

На концерта феновете ще чуят и някои съвсем нови парчета на групата, сред които "Children Of Violence", "Breath Of The Monster" и "Side By Side".

Водещи

Най-четени