В очакване на Жан Мишел Жар... 09.10 | 09:18

Той ще е първата звезда, която ще открие с концерт новата "Арена Армеец - София"

От Кремена Бедерева

Първата световна звезда, която ще открие с концерт новата зала "Арена Армеец -София", е създателят на електронната музика Жан Мишел Жар, съобщават от Sofia Music Enterprises.

До концерта остават броени часове - стартът е от 20 ч. Той ще се появи със своята световно известна лазерна арфа, която с годините се превърна в негова запазена марка. Освен нея, феновете ще могат да станат свидетели на специално подготвено светлинно шоу.

Само преди дни организаторите пуснаха и допълнителни билети за концерта на Жан Мишел Жар, тъй като новата зала "Арена Армеец -София" се оказа тясна за феновете на електронната музика. Билетите се продаваха на цена от 40 лв.

Концертът на Жан Мишел Жар в България е част от европейското му турне, което стартира през октомври и ще премине през Финландия, Швеция, Норвегия, Германия, Полша, Австрия и Швейцария.

Жан Мишел Жар е роден през 1948 г. в Лион, Франция, но години по-късно се прочува в цял свят като един от пионерите в електронната музика. Той е известен и със зрелищните си концерти, на които могат да се видят всякакви светлинни ефекти, лазерни прожекции и фойерверки.

Във връзка с предстоящия концерт организаторите и Столична община призовават всички закупили билети да се насочат навреме към залата в деня на концерта. Арената разполага с паркинг за 1000 автомобила.

За подобряване на трафика около новата зала, от Столична община въвеждат временна организация на движението в района.

От 8.00 до 17.00 часа на 9 октомври се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. "Асен Йорданов" между бул."Шипченски проход" и "Площад на авиацията".

От 17.00 до 22.00 часа на 9 октомври се разрешава престоя и паркирането на пътни превозни средства в крайна дясна лента на двете пътни платна на бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и ,,Площад на авиацията".

От 17.00 до 22.00 часа на 9 октомври при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на колите на масовия градски транспорт, както следва: по бул. "Асен Йорданов" между бул. "Шипченски проход" и "Площад на авиацията"; по алеите от бул. "Асен Йорданов" към хотел "Българска армия" и НПК "Червено знаме"; по подходите от бул. "Цариградско шосе" към "Площад на авиацията"; по бул."Д-р Г.М. Димитров" между бул. "Драган Цанков" и "Площад на авиацията".

От 16.00 до 23.00 часа на 9 октомври "Център за градска мобилност” ще увеличи с две коли тролейбусни линии № 4 и № 11, както и трамвай по линия № 20 и с една кола трамвайна линия № 23. Всички превозни средства на масовия градски транспорт движещи се по бул."Цариградско шосе" над "Площад на авиацията" ще минават през "Площад на авиацията" и ще спират двупосочно на площада на спирки "Площад на авиацията".

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.

Водещи

Най-четени