Васко Василев се завръща в България заради Chambao 03.10 | 10:34

"дуетът ми с Ламари е нещо, за което мечтая отдавна", споделя цигуларят

От Кремена Бедерева

Месец преди пристигането си в страната от мениджмънта на Chambao потвърдиха, че специално за 3-те концерта на групата в България от Лондон пристига цигуларят Васко Василев.

Концертмайсторът на оркестъра на Кралската опера е сред най-големите почитатели на музиката им и въпреки интензивната работа с момчетата от групата последните години, за първи път ще се срещне с гласа на Chambao - Ламари.

"След много натоварен сезон в Кралската опера, очаквам с огромно нетърпение да се кача на самолета за София. Познавам много добре музиката на Chambao и дуетът ми с Ламари е нещо, за което мечтая отдавна. Смятам, че последният им албум е изключителен. Това е музиката, която слушам най-често, когато пътувам или почивам. За мен Chambao са явление и приятелството ни ме прави щастлив. За първи път ще си дойда в България като гост музикант и част от турне на приятели”, сподели Васко.

През изминалата седмица стана ясно, че албумът на Chambao, носещ името на групата, е с номинация за Латино "Грами" награда, а церемонията ще е няколко дни след концерта им във Варна.

Chambao в комбинация с Васко имат амбицията да задържат циганското лято с много музика, андалуско слънце и испански залези поне до ноември.

Концертите на Chambao са на 7 ноември, в зала 1, НДК; на 8 ноември – Панаирна палата 2, Пловдив и 10 ноември – Дворец на културата и спорта, Варна.

Билетите са в продажба на касите на залите и в мрежата на eventim.bgг на цени от 20, 30 и 40 лева.

Водещи

Най-четени