Витомир Саръиванов се присъединява към "Колите 2" 18.06 | 10:50

Световната премиера на анимацията е на 24 юни

От Неда Ковачева

Витомир Саръиванов отново се завръща към ролята на спортен коментатор. Този път обаче, той ще бъде българският глас на анимационния герой Дейвид Хобскаб в дългоочакваната анимация "Колите 2", съобщават от Форум Филм България.

Образът, в който Саръиванов ще се превъплъти, е гористо зелен Ягуар Coombs Lightweight E-Type от 1963 година. Героят на Витомир е светило в световната състезателна общност и добре познат на авотомобилните фенове с комичните си забележки по време на телевизионното излъчване на състезанията от Световното Гран При.

Италианският болид Франческо Бернули ще говори с гласа на Явор Караиванов, а изтънченият британски шпионин Фин Макмисъл е озвучен на български от Стефан Стефанов. Във втория филм за Маккуин Светкавицата и Матю ще видим и съвсем нови персонажи. Някои от тях са шпионката Холи Хайтех (Ралица Ковачева) и злодеят професор Цет (Красимир Коцупаров).

В "Колите 2" Матю и Маккуин Светкавицата се изправят пред неочаквани препятствия за своето приятелство. Те са озвучени за втори път от Вълчо Камарашев (Матю) и Ивайло Велчев (Маккуин).

В оригиналния дублаж на филма участват звездите Оуен Уилсън, Майкъл Кейн, Емили Мортимър, Джон Туртуро, Джо Мантеня и др. Световната премиера на "Колите 2" e на 24 юни. Тогава филмът ще се появи и по българските екрани на Disney Digital 3D.

Припомняме, че първият филм "Колите" (2006) беше номиниран за "Оскар" за най-добър анимационен филм и за най-добра песен. Анимацията грабна "Златен глобус" за най-добър рисуван филм, а наградите му са повече от 15.

Водещи

Най-четени