Гага разяри австралийци с песен за принцеса Даяна 29.06 | 17:50

Благотворителни организации я обвиниха заради посланията, които отправя към младите

От Диана Цветкова

Лейди Гага за пореден път привлече вниманието, този път навличайки си гнева на австралийски фондации, след като изпълни за пръв път в Мелбърн новата си песен, посветена на покойната принцеса Даяна.

В сингъла "Princess Die" (Die означава умирам, но препраща недвусмислено към прозвището на иконичната кралска особа – Ди) Гага се представя като покойната Даяна и пее: "Искам да видя как плачеш и искам да се кача в лимузината на богатия ми приятел"

Принцеса Даяна почина през 1997 г. в автомобилна катастрофа. Колата, в която тя пътуваше с приятеля си Доди ал Файет се блъсна в тунел в Париж, докато папараци преследваха двойката.

Твърди се, че преди катастрофата Доди ал Файет е дал годежен пръстен на Даяна, а в песента си Гага пее и за пръстен и за нахални фотографи.

Веднага след представянето на парчето австралийски благотворителни организации разкритикуваха "безвкусния" му текст. Те изразиха притеснения от посланието, което певицата отправя с фразата "Иска ми се да можех да се справя, но взех хапчета и оставих бележка".

Недоволните отбелязват, че звездите трябва да разберат, че са пример за подражание на младите и трябва да внимават какви послания отправят.

Лейди Гага работи по сингъла за принцеса Даяна от миналата година и вероятно песента ще бъде включена в предстоящия ѝ трети албум, пише The Sun.

Водещи

Най-четени