Гей двойките, които ще ви просълзят (СНИМКИ) 04.12 | 12:40

В България все още имаме предразсъдъци към хората с различна сексуална ориентация

От Беатрис Николoва

У нас дори младите хора все още гледат с предубеждение на хората с различна сексуална ориентация. Jenite.bg ще ви покажат един проект, който идва от Исландия. Неговата цел е да подкрепи еднополовите бракове и да докаже, че тази тема не може да бъде табу за модерните хора. Гей двойките имат право на пълноценна връзка, която никой не се опитва да променя или коментира.

Холивудските звезди все по-често "излизат на светло" и с гордост съобщават, че имат различна сексуална ориентация. Типичен пример за това е Елън Пейдж изнесе вълнуваща реч, в която призна, че е гей. В речта си тя казва: "Страдах с години, защото се страхувах да призная. Душата ми страдаше, психически страдах, връзките ми също страдаха. Днес заставам заедно с вас от другата страна на болката.” С риск  да изгуби любовта на много фенове, тя предпочете да се освободи от товара и да бъде себе си.

През 2012-та година в интервю за New York Post Джим Парсънс признава, че е гей. Той има десет годишна връзка с партньора си. Известният като Шелдън Купър от сериала "Теорията за големия взрив" печели много награди за невероятната си игра. И продължава да бъде щастлив с партньора си Тод Спийуок.

През 2004-та година звездата от "Сексът и градът" Синтия Никсън се мести да живее с приятелката си Кристин Маринони. По този начин потвърждава слуховете, че е гей. Един от най-известните хомосексуалисти е Нийл Патрик Харис. Той признава, че е гей през 2006-та година, а през 2007-ма се появява на наградите "Еми" със своя тогава годеник Дейвид Буртка.

1446723

Много известна гей двойка е тази на Порша де Роси и Елън Дедженерис. Известната актриса и модел Порша де Роси изглежда много уверена в себе си, но това никак не е било така преди да признае пред света, че е лесбийка. Тя е страдала толкова много и е отричала дори пред себе си, че е стигнала дори до проблеми с храненето и напълняване. Порша разкрива сексуалната си ориентация през 2004-та по време на наградите Golden Globes, когато сериалът "Развитие в застой е номиниран".

1446721

Уентуърт Милър, звездата от Бягство от затвора, разкрива, че е гей с писмо до организаторите на Санктпетербургския филмов фестивал, в което отказва поканата да присъства на фестивала през 2013-та година. Отказът му се основава на законовите промени в Русия, които ограничават правата на хомосексуалистите в страната. Има още много, много звезди, които са хомосексуалисти. Както и политици, учени, лекари, адвокати и т.н. Нека всички заедно кажем не на хомофобията и се борим за равни права. Смятате ли, че нашето общество е готово да се откаже от стереотипите?

1446722

Водещи

Най-четени