Графа: Най-голямата награда за мен са пълните зали и клубове 21.04 | 13:13

Владимир Ампов - Графа за шестте си номинации за наградите на БГ Радио

От Елена Кирилова

Владимир Ампов – Графа едва ли се нуждае от представяне, след като името му е пределно познато в цяла България. Свидетелство за това са и шестте му номинации за тазгодишните награди на БГ Радио. Церемонията по връчването на наградите, с медийното партньорство на iNews, ще се състои на 22 април.  и решихме да потърсим Графа за кратко интервю, в което да ни разкаже какви са очакванията му и на кой приз би се зарадвал най-много.


Получи номинации в шест от общо деветте категории за наградите на БГ Радио. Можем да кажем, че от българските изпълнители си абсолютен рекордьор. Колко са важни за теб тези номинации?  

- Естествено, че са важни. Те са доказателство, че през последните две години съм работил здраво и това се оценява. Най-важното е, че тези номинации се определят от хората.

Коя от наградите най-много ще се радваш да получиш? 

- Досега съм получавал десетки награди и мога да кажа, че не наградата сама по себе си е важна, а фактът, че публиката харесва музиката, която правя и ме е оценява.

За БГ Изпълнителка 2012 се състезават Белослава, Дивна, Рут Колева, Мария Илиева и Поли Генова. На коя от колежките си стискаш палци и защо?

- Стискам палци за всичките, защото и петте ги харесвам много.

В  няколко категории си номиниран заедно с Любо и Орлин Павлов. Песента ви "Заедно” бързо се превърна в хит. Мислите ли да записвате отново заедно?

- Много се радвам, че песента "Заедно" достигна до хората и както съвсем импровизирано решихме да я запишем, така може да повторим някой ден.

Продължаваш да пълниш залите, обираш всички номинации и изглежда не спираш да работиш. Как успяваш да си почиваш от целия този шум около теб?

- За мен най-голямата награда са пълните зали и клубове, и продадените албуми. Успявам да си почивам, когато съм със семейството си.

Наскоро приключи и турнето ти, което всички определят като много успешно. Върху какво работиш в момента?

- Току-що завърших новия си проект с участието на Бобо и Печенката. Песента се казва "Дим да ме няма". По време на турнето си направих експеримент и на всеки концерт изпълнявах част от парчето, за да разбера дали хората ще го харесат. Истината е, че те направо полудяваха по него. Проектът е доста различен и нетипичен за мен. Стилът му е смесица от рага и хип-хоп с дъбстеп елементи. Видеото на "Дим да ме няма" ще е готово в средата на май.

Да очакваме ли скоро голям концерт или някакъв по-сериозен проект от теб?

- Ще издам само това, което предстои най-скоро, а именно лятното ми турне.

Водещи

Най-четени