Грубите селски изцепки на звездите в голямата вечер на фестивала в Кан 27.05 | 17:52

Средни пръсти, скандали и бельо на показ закриха събитието

От Мартина Панайотова

66-ото издание на ежегодния кинофестивал в Кан приключи официално. По традиция, във вечерта на закриването бе връчена и престижната награда "Златна палма" за най-добър филм.

Този път отличената лента представлява тричасов разказ за любовта между 15-годишно момиче и по-възрастна жена (в ролите Лея Сейду от "Полунощ в Париж" и Адел Ексарчопулос).

Филмът се казва "Животът на Адел" и мнозина останаха скандализирани от дългите сексуални сцени между героините. Ефектът бе подсилен и от факта, че Франция узакони еднополовите бракове преди броени дни, което също е повод за сериозни протести. Но журито на фестивала, председателствано от Стивън Спилбърг, отрича тези събития да имат нещо общо с избора на най-добър кино продукт.

Разбира се, награждаването на хомосексуалната любовна история със "Златна палма" не бе единственият повод за наличието на повдигнати вежди в последната вечер на фестивала. Негодувание у част от гостите предизвика и вулгарното поведение на Азия Ардженто. Тя се появила в сребриста рокля, силно наподобяваща еротична нощница.

При пристигането си на червения килим красивата италианка разбила на пух и прах добрия тон на официалното събитие, като напсувала чакащите журналисти и им показала среден пръст.

Какви бяха останалите особено груби изцепки на звездите може да видите в Jenite.bg.



Водещи

Най-четени