Депардийо би приел и бразилски паспорт 10.01 | 13:35

Актьорът напуска Франция и се чувства гражданин на света

От Елена Коцева

"Аз съм гражданин на света и ако Бразилия ми предложи паспорт, естествено бих приел". Това са думи на известния френски актьор Жерар Депардийо от интервю за La Libre Belgique.

Само преди седмица Депардийо стана руски гражданин, след като президентът Владимир Путин подписа указ за издаване на руски паспорт на кинозвездата, бягаща от данъците, които вече ще трябва да плаща в родината си, пише агенция Новости.

Според данъчната реформа на новия френски президент Франсоа Оланд, Депардийо ще трябва да заплаща 75% данък върху доходите си над един милион евро. Затова актьорът закупи имот в съседна Белгия и обяви, че ще се откаже от френското си гражданство. Все още обаче актьорът не е подавал официално документи за натурализация в съответната комисия в парламента в Белгия.

По-късно Жерар Депардийо обяви, че всъщност основната причина да се откаже е лошото отношение на медиите в родината му.

Явно Депардийо няма намерение да се върне повече във Франция, въпреки че правителството и президентът Оланд се отказаха от крутите мерки в данъчната реформа.

Жерар Депардийо вече прие руския си паспорт, като обяви, че няма намерение да живее в Москва, а някъде в провинцията, където знае и познава много хубави места.  

Водещи

Най-четени