Дженифър Лопес стана кръстница на кърлеж 17.07 | 10:00

Учени отдадоха чест на изпълнителката

От iNews.bg

Дженифър Лопес стана кръстница на нов вид морски кърлежи, които учени открили във водите край Пуерто Рико. Групата биолози била ръководена от Владимир Пешич, преподавател в университета в Черна гора.

"Решихме да кръстим новия вид на Дженифър Лопес, музиката й ни обединяваше по време на работния процес. Освен това всички гледахме Световното по футбол и макар да подкрепяхме различни отбори, Джей Ло ни правеше екип.", коментира ученият, цитиран от huffingtonpost.

Пешич е категоричен, че това е малък знак на благодарност към певицата и признание за творчеството. Той самият не може да спре да слуша песните "Ain't It Funny," "I Luh Ya Papi" и "All I Have."Акарът носи името "Litarachna lopezae", открит е във водите, които разделят Пуерто Рико и Доминиканската република на 70 м. дълбочина.

Случаят с "Litarachna lopezae" не е прецедент за ексцентричните учени. През годините групата на Пешич кръстила десетки гадинки на известни хора. Сред най-известните са видът трилобити "Мик Джагър", паякообразните "Боно" и морски паразити, които се срещат само в Карибско море "Боб Марли".

Дженифър все още не е коментирала жеста на на биолозите.

 

Водещи

Най-четени