Джоли и Пит пристигнаха в Сараево при строга охрана 14.02 | 15:59

Тази вечер Анджелина ще представи дебютния си филм като режисьор

От Олга Андреева

След изявата си на международния филмов фестивал Берлинале звездната двойка Анджелина Джоли и Брад Пит пристигна днес в Сараево по повод представянето довечера на дебютния филм на актрисата като режисьор.

Децата на двамата не ги придружават, макар първоначалните планове да предвиждаха цялото семейство да се събере в Босна за прожекцията на "В земя на кръв и мед", която съвпада със Свети Валентин.

След като са пристигнали по обяд с частен самолет, знаменитите гости са настанени в президентския апартамент на хотел "Европа" в Сараево, без да имат някакви специални изисквания.

Визитата на холивудската двойка обаче принуди босненското вътрешно министерство да повиши мерките за сигурност до най-високо ниво, посочва БТА.

Филмът, който е история за насилието над жените по време на войната в Босна през 90-те години, срещна противоречиви реакции, граничещи с пълно възмущение.

Република Сръбска, която е една от трите съставни части на Босна и Херцеговина, дори няма да излъчи лентата заради негативния образ, който гради на сърбите, съобщи International Business Times.

Този следобед Джоли ще участва в пресконференция, а довечера ще присъства на представянето на филма си в голямата спортна зала в Сараево, където се очаква да присъстват около 5000 души.

Джоли подари 2100 билета за закритата премиера, на която ще присъстват само дружества на жертвите от войната в Босна и Херцеговина, както и представители на най-големите местни, регионални и световни медии. Молби за акредитация са изпратени от медии от много страни, включително от България.

На премиерата ще присъства техническият екип на филма и актьорите, като всички са от страни от бивша Югославия.

Джоли ще напусне Сараево утре към 14 часа местно време.

Водещи