Джон Лоутън: Има неща в България, които ме дразнят 28.06 | 11:13

Чувства се свързан с родината ни

От iNews.bg

Някогашният вокалист на световноизвестната рок група "Uriah heep" Джон Лоутън отново ще пее в първото юлско утро на фестивала "July morning" в село Камен бряг, по този повод той гостува в "На светло" по Нова телевизия, за да разкаже подробности около гостуването си у нас.

Придружител на музиканта беше близкият му приятел и организатор на събитието – Валери Симеонов. Двамата споделят, че това, което ги е събрало в любовта към музиката. Лоутън допълни, че България е уникална страна, която го кара да се връща всяка година у нас. Харесва ни нравите и традициите, за които разказва в своите филми, които е правил за България. Бившият вокалист на "Uriah heep" допълни, че се опитва да създаде положителен имидж на българите в Англия, но според него нашето малцинство пречи на чужденците да ни приемат като равни.

Музикантът дотолкова се е привързал към родината ни, че дори следи политическата обстановка у нас. Според него кризата, която имаме в банковият сектор не е нещо, което е ново и се е случвало навсякъде по света. Според великия музикант трябва да следим изкъсо политиците си, както той следи какво се случва в Европейския парламент.

Джон Лоутън е изявен евроскептик, но това не му пречи да наблюдава работата на институциите, защото според него техните решения засягат всички нас.

Музикантът е категоричен, че това, което най-много го дразни у нас е лошата ни инфраструктура, но се надява да се подобри. Той допълни, че българите са хора, които умеят да се забавляват и усещат хубавата музика, затова всяка година е тук, за да посрещне с тях първото юлско утро.

 

Най-четени