Легендарният Кен Хенсли и група „Сънрайз“ готвят изненада за българите(ВИДЕО) 24.06 | 19:00

Очакваме „Денят на свободния дух“

От Беатрис Николoва

Вече 35 години подред "July Morning” събира фенове, за да посрещнат първото юлско слънце на красивия ни морски бряг и не само там. Посрещаме го с едноимената песен на Кен Хенсли и "Uriah heep”.

По този повод българската рок-група "Сънрайз" записа песента "July Morning" с нейния автор Кен Хенсли и певеца Джон Лоутън от "Uriah heep” и я издаде на макси-сингъл. Това е първият български продукт с участието на звезди от такъв ранг. Също така заснеха първият сюжетен видео клип, тип филм с дължина 10 мин. с участието на Кен Хенсли като артист, Джон Лоутън като участник в студийния запис и в концерти на живо, Мария Кавърджилова, Димитър Еленов, струнен квартет, класически и модерен балет.

По този повод Георги Мархолев и "Сънрайз", заедно с Кен Хенсли и известна българска продуцентска къща стартираха кампания за официално обявяване на първи юли за "Ден на свободния дух в България" с идея да се предложи този ден и за официален европейски празник.

1318597На 27 юни 2014 г., 19.00 ч., градината на МвнР легендарния музикант Кен Хенсли ще говори пред публиката за ролята на културните традиции и сътрудничество в контекста на публичната дипломация, след което ще поднесе музикално изпълнение с българската група "Сънрайз”, последвано от кратък коктейл. Събитието е също в подкрепа на кампания, инициирана от музиканта Георги Мархолев и подкрепяна от Кен Хенсли, която има за цел датата 1 юли да бъде официално призната на национално и европейско ниво като "Ден на свободния дух”.

Събитието ще спомогне за популяризирането пред света на една уникална българска традиция с наднационален смисъл, от една страна, и на българо-британските отношения, от друга. Ще бъдат поканени новоизбраните български представители в Европейския парламент, български и чуждестранни дипломати, британската общност в България, хора на изкуството и широката общественост.

Водещи

Най-четени