Джон Лоутън за поредна година ще открие July morning 25.06 | 14:27

В Камен бряг очакват първото юлско утро

От Беатрис Николoва

Някогашният вокалист на световноизвестната рок група "Uriah heep" Джон Лоутън отново ще пее в първото юлско утро на фестивала "July morning" в село Камен бряг, съобщиха от община Каварна. Малко преди слънцето да се покаже от морето Джон Лоутън и група БТР по традиция ще запеят култовата песен "July morning", която дава името на едноименния обичай.

Участие в програмата на единствения концерт у нас, който започва в полунощ и завършва малко след изгрев, ще вземат още Александър Филчев - Санеца, българските групи "Power Slave", "Pearl & Stones", "Legendarya", немската "No planet", допълва БТА.

Община Каварна, която е организатор на фестивала, ще заградистръмния бряг със сигнални ленти и метални ограждения. За безопасността на участниците в Джулая ще се грижат полиция и частни охранители.

По този повод българската рок-група "Сънрайз" записа песента "July morning" с нейния автор Кен Хенсли и певеца Джон Лоутън от "Uriah heep” и я издаде на макси-сингъл. Георги Мархолев и "Сънрайз", заедно с Кен Хенсли и известна българска продуцентска къща стартираха кампания за официално обявяване на първи юли за "Ден на свободния дух в България" с идея да се предложи този ден и за официален европейски празник.

Водещи

Най-четени