Една легенда на 70 26.07 | 12:31

Фронтменът на The Rolling Stones Мик Джагър днес празнува юбилей

От Мартина Панайотова

Мик Джагър, който не престана да щурмува нови творчески висини и да се радва на безрезервните симпатии на феновете, отбелязва днес своя 70-годишен юбилей.

Въпреки солидната си възраст фронтменът на легендарната група Rolling Stones продължава да води хиперактивен начин на живот - той неизтощимо пее, гастролира, съчинява нови песни заедно с другите членове на бандата - китаристите Кийт Ричардс,

Рони Ууд и барабаниста Чарли Уотс. Само през този месец Rolling Stones изнесоха два концерта в Хайд парк - на 6 и 13 юли, с които ознаменуваха завършването на световното си турне , посветено на 50-ата годишнина от основаването на състава.

От октомври миналата година те гастролираха във Великобритания, Канада, САЩ и Франция. На 29 юни групата триумфално откри фестивала Гластънбъри, като предизвика възторга на 100-хилядната публика, присъстваща на това най-голямо музикално събитие в Обединеното Кралство.

По време на първото появяване на сцената в Лондон на Rolling Stones на 12 юли 1962 година бандата е била съставена от 18-годишните Мик Джагър и Кийт Ричардс, от китариста Брайън Джоунс, от кийбордиста Иън Стюарт, от басиста Дик Тейлър и от барабаниста Мик Айвъри. Тогава всеки от музикантите спечелил по 5 британски лири за изнесения концерт, припомня БТА.

50 години по-късно "търкалящите се камъни" спечелиха 38 милиона долара за първите си пет гастрола, осъществени в рамките на честванията по повод 50-годишния им юбилей. Тази година Мик Джагър, със своите авоари от 200 милиона британски лири се нареди в първата петица на най-богатите представители на британския шоубизнес. Кийт Ричардс е осми в класацията със 185 милиона.

Майкъл Филип Джагър е следвал в Лондонския институт по икономика, но не се дипломира, а се отдава на музикална кариера. На млади години той бе заявил, че би предпочел да умре, отколкото да пее хита на бандата "Satisfaction" на 45-годишна възраст.

По ирония на съдбата, той продължи да изпълнява култовото парче и много след този предел. Само две седмици преди 70-годишния си юбилей, той отново зарадва феновете си в Хайд парк с този неувяхващ хит от далечната 1965 година, припомня агенцията.



Водещи

Най-четени