Жерар Депардийо опитва български гозби направо от тавите 02.11 | 16:17

Актьорът е в Пловдив, за да снима нов проект

От Пламена Вълчева

Жерар Депардийо от няколко дни се подвизава в Пловдив и вече дори се наслаждава на родната ни кухня. Актьорът е отседнал в хотел "Империал”, но веднага се е сприятелил с главния готвач в кухнята, пише в. "24 часа". 

"Веднага се сприятели с главния готвач Иван Божков. Звездата опита всяка гозба директно от тавите”, обясниха от ресторанта. Те описаха актьора като много дружелюбен, не проявявал никакви капризи, нито пък имал специални изисквания. Общувал на френски и италиански език.

"Много земен човек. Настани се във ВИП апартамента около 17,30 часа и само след 30 минути свика екипа си на оперативка”, разказаха от хотела, който е семейна собственост на пловдивския кмет Иван Тотев. 

Актьорът проявявал интерес и към спа центъра на хотела. Интересувал се от сауна, джакузи, парна баня, ароматерапия. 

Депардийо е в България за снимките на нов филм, които ще се проведат на територията на пловдивското село Калояново и ще продължат. Компанията е поискала от кмета Абрашев да им осигури в петък възможност да работят по главния път на селото в близост до ресторант "Стадиона” и прилежащата бензиностанция.

Главната женска роля в лентата "Пътуването” е поверена на Деси Тенекеджиева. Българската актриса ще бъде Нора, снаха на Жерар Депардийо, който пък се превъплъщава в дядо Ваня. Сюжетът на лентата разказва за живота на неговото семейство.

Много наши артисти също са ангажирани за продукцията. Шефът на Пловдивския театър Кръстю Кръстев например ще играе ролята на автомонтьор, който поправя трабанта на Жерар Депардийо. Возилото се разваля по път и дядо Ваня търси майстор да отстрани повредата. В снимките са ангажирани още Симеон Алексиев, Краси Доков, Анелия Ташева, Ивайло Христов.

Френската кинолегенда всеки ден ще пътува от Пловдив до близкото Калояново в продължение на две седмици. После ще си замине и след това отново ще се върне в града на тепетата, където ще остане до края на ноември.

 

Водещи

Най-четени