Жерар Депардийо провали спектакъл, посветен на Първата световна война 03.12 | 18:05

Актьорът се появил пиян

От Беатрис Николoва

Френският актьор Жерар Депардийо, който миналата година стана гражданин на Русия, провали в Белгия спектакъл, посветен на началото на Първата световна война, съобщи Newsru. Според медията звездата се появила на сцената в пияно състояние.

Пиесата "Нощта ни принадлежи" с участието на именития френски актьор е трябвало да се играе в културния център "Флаже" в Брюксел. Тя е била изградена върху редуването на поетични текстове и музикални фрагменти с използването на стихове на френски символисти като Рембо, Верлен, Бодлер, на латиноамериканеца Борхес, на класика на френската литература Волтер, на съвременния поет Уелбек и произведения на композиторите Дебюси и Барток.

Предвидена е била част, в която Жерар Депардийо трябвало да чете текст на певицата Барбара и на нейния син Гийом, починал преди 6 години. Спектакълът е бил прекъснат 30 минути след началото.

Според публикации, френската кино легенда се държала странно. След това той започнал да чете по няколко пъти една и съща фраза. После прибрал текста и започнал да говори за политиката на Белгия, а накрая попитал коя страница трябва да прочете.

Това не е първият случай, когато Жерар Депардийо злоупотребява с алкохола. На 29 ноември 2012 година например той предизвика катастрофа в Париж в нетрезво състояние. Неотдавна в интервю той сподели, че пие най-малко бутилка вина дневно.

Доскоро френският артист беше в България за снимките на лентата "Пътуването", чийто снимки бяха в пловдивското село Калояново. Туй като българите са известни със своята гостоприемност, французинът с руско гражданство беше посрещнат с пиене и ядене, от което той с удоволствие се възползвал.

Водещи

Най-четени