Жерар Депардийо "става" руснак 03.01 | 11:05

Владимир Путин е подписал указ за предоставяне на руско гражданство на френския актьор

От Елена Коцева

Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за предоставяне на руско гражданство на френския актьор Жерар Депардийо. Информацията е публикувана тази сутрин на сайта на Кремъл.

"В съответствие с алинея А от член 89 на Конституцията на Руската Федерация се удовлетворява заявлението за придобиване на руско гражданство на Жерар Ксавие Депардийо, роден през 1948 година във Франция".

В края на декември 2012 година стана ясно, че Жерар Депардийо е станал собственик на къща в Нешан, Белгия и смята да се откаже от френското си гражданство. Актьорът открито поддържал кандидатурата на бившия президент Никола Саркози, се обяви против данъчните реформи, въведени от новия президент Франсоа Оланд.

Според тях Жерар Депардийо трябва да плаша данък в размер на 75% от доходите си над един милион евро годишно.

Тогава се появи информация и че Жерар Депардийо ще поиска белгийско гражданство. В Русия също коментираха ситуацията, като самият президент Владимир Путин заяви, че ако френският актьор желае руски паспорт, той ще го получи.

От Федералната емиграционна служба на Русия обаче не са потвърдили до този момент Жерар Депардийо да е подавал документи с искането да става руски гражданин. 

Водещи

Най-четени