За първи път у нас зрители ще режисират филм 27.01 | 09:37

Обичайната по света практика на тест-прожекции ще се състои за първи път в София

От Олга Андреева

Новата българска комедия "Корпус за бързо реагиране" на Станислав Дончев ще бъде първият филм у нас, който ще се "режисира" от публиката.

Филмът ще бъде показан на първата в България тест-прожекция на 29 януари в Дома на киното, а днес чрез жребий ще бъдат избрани стоте зрители, които ще имат възможността първи да видят филма и да дадат своето мнение.

Всеки, който желае да попадне в томболата за ограничените места на специалната прожекция, трябва да се регистрира на сайта на продукцията и да следи за новини на профила във Facebook, посочва БТА.

Тест-прожекциите са обичайна практика в Европа и САЩ. Целта е в присъствието на режисьора филмът да бъде показан на хора, които не са част от екипа и нямат отношение към снимките, за да се види реакцията на публиката.

"Това е филм за зрителите и затова техните реакциите са изключително важни. Ние искаме да се вслушаме в мнението им. Филмът е направен, за да се забавляват хората", казва Емил Симеонов от "Про Филмс".

Официалната премиера на филма е на 2 март. Главните герои са трима агенти от Корпуса за бързо реагиране - Васко (Васко Мавриков), Гецата (Евгени Будинов) и Борето (Ивелин Найденов). Те основават фирма за всякакви поръчки - от сваляне на котка - домашен любимец, от дърво до промишлен шпионаж.

Всеки случай е еднакво важен за трите обикновени безработни момчета, готови да извършат всичко, за да изкарат някой лев. Първата им поръчка е да проследят съпруга на г-жа Георгиева (Диана Любенова), която подозира мъжа си (Мариан Вълев) в изневяра.

Васко, Гецата и Борето тръгват по петите му и хващат неверния съпруг, но се оказва, че се забъркват неволно в схема за фалшиви пари, в основата на която стои героят на Мариан Вълев.

Смешните ситуации срещат агентите с Кутрум (Башар Рахал) и с персонажите на Карла Рахал, Стойко Пеев, Фахрадин Фахрадинов, Латинка Петрова и други. Скандалната плеймейтка Златка Димитрова и професионалният боксьор Коко Тайсъна също се появяват във филма.

Водещи

Най-четени