Залагаме на романтика в киното, сочи боксофисът 14.12 | 18:29

Звездният актьорски състав на “Новогодишна нощ” изстреля филма на върха в родната боксофис класация

От Олга Андреева

С приближаването на празниците, умножаването на украсата и светещите лампички по улиците, в дома и в офиса, изглежда ставаме все по-склонни да заложим на романтичен филм, когато отиваме на кино, мъжките ни половинки стават все по-отстъпчиви и почти доброволно идват да гледат истории за романтика, любов и още нещо.

Ето защо романтичната комедия на Гари Маршъл "Новогодишна нощ” се закова начело в боксофиса още с първия си уикенд по родните киноекрани.

Филмът с Робърт Де Ниро и Мишел Пфайфър, който детронира триизмерния хит "Войната на боговете”, спечели 53 649 лева, което е всъщност стабилен старт за продукция от този род, коментира Cinefish.

Естествено, една от основните причини "Новогодишна нощ” да е на първата позиция тази седмица, е впечатляващият актьорски състав, включващ едни от най-известните холивудски актьори и актриси.

Очакванията са обаче романтичната комедия да даде отбой след премиерата тази седмица на силно рекламирания екшън "Мисията невъзможна: Режим Фантом”.

Триизмерната анимация "Тайните служби на Дядо Коледа” запазва заетата преди една седмица втора позиция в бокс офис класацията. За изминалите три седмици от премиерата, филма на режисьорката Сара Смит е натрупал 243 425 лева.

Веднага след него, на трето място, застава още една анимация, "Весели крачета 2”, със спечелени за две седмици 119 324 лева. Въпреки че няма шанс да се конкурира с анимирани триизмерни хитове като "Рио” или "Рапунцел и разбойникът”, "Весели крачета 2” със сигурност ще надмине границата от 200 хиляди лева.

"Войната на боговете” от първо се сгромоляса на четвърто място, но пък за пет седмици на екран може да се похвали с общо 793 017 лева. Дори и да не достигне един милион лева, "Войната на боговете” със сигурност ще се нареди сред най-успешните оригинални филми на годината.

С 503 419 лева приход от един месец по родните кина на пета позиция остава "Здрач: Зазоряване - част 1”. Въпреки недотам впечатляващите приходи, романтичната драма ще бъде считана за един от стабилните хитове на 2011 г.

"Джак и Джил”, в който си партнират Адам Сандлър и Кейти Холмс, заема шесто място в класацията. Адам Сандлър вече премина през родния бокс офис с филма "Жена назаем”, който събра над 200 хиляди лева. За изминалите близо две седмици от премиерата, режисираният от Денис Дюгън филм е спечелил общо 86 941 лева.

"Операция "Шменти капели” продължава да бъде в бокс офиса, след десет седмици по кината, за които натрупа впечатляващите 1 071 531 лева. Извън седмата позиция тази седмица, лентата с Влади Въргала и Христо Шопов се класира сред най-печелившите заглавия, сдобили се с киноразпространение в България.

"Проповедникът с картечница” е на осмо място в класацията и трудно би могъл да набере повече скорост и да привлече вниманието на по-голяма публика. Лентата е на път да отпадне от топ 10, но все пак има шанса да надмине границата от сто хиляди лева. За две седмици по кината е спечелил 54 458 лева.

Вторият филм в класацията с участието на Кейти Холмс, "Корумпирани ченгета”, застава на девета позиция, със спечелени за три седмици 73 361 лева. Режисирания от Дито Монтиел филм също попада в графата "независими продукции”, което от своя страна обяснява и не толкова доброто му представяне, въпреки участието на няколко доста известни холивудски актьори.

Последен в бокс офиса е "Дилъри на време”, в който си партнират Аманда Сийфрийд и Джъстин Тимбърлейк. За изминалите седем седмици от българската премиера, филма на Андрю Никол е натрупал напълно задоволителните 545 095 лева.

Най-четени