Започнаха снимките на "Междузвездни войни" 16.05 | 16:50

Първите сцени са заснети в Абу Даби

От iNews.bg

Феновете на космическата сага "Междузвездни войни" могат да празнуват. Снимките на "Епизод VII" официално стартираха, похвалиха се от продуцентската компания Bad Robot в социалната мрежа Twitter.

Студията на режисьора Джей Джей Ейбрамс публикува снимка с логото на филма и хаштаг "#dayone" (първи ден). Пясъкът върху снимката потвърждава, че първите сцени са заснети в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби. Екипът на продукцията трябва да остане там до края на месец май, пише The National.

Основната част от лентата по традиция ще бъде заснета в прочутите студиа "Пайнууд" в Лондон. Предстои тепърва да излиза още информация за процеса на работа.

Работата по сагата започва в началото на 70-те години на миналия век, когато Джордж Лукас се захваща с идеята за своя версия на междузвездното пространство. Седмият епизод от киноепопеята за първи път се реализира от кинокомпанията "Уолт Дисни".

Премиерата на "Междузвездни войни: Епизод VII" е насрочена за 18 декември 2015 година. Действието в него ще се развива 30 години след събитията в шестата лента "Завръщането на джедаите", заснета през 1983 г., напомня БТА.

Най-четени