Защо актьорът Робърт Патинсън започна да харесва папараците 11.02 | 13:00

Отзивите на критиката за лентата "Life" на Антон Корбийн са смесени

От iNews.bg

Британският актьор Робърт Патинсън, прочул се с ролята си във вампирската сага "Здрач", споделя, че след превъплъщението си в образа на фотограф във филма "Life", представен извън конкурсната програма на Берлинале, гледа на папараците по различен начин, предаде Reuters.

В лентата "Life" на холандския фотограф Антон Корбийн, преквалифицирал се в режисьор, 28-годишният Патинсън играе фотографа Денис Сток, чието дело са някои от най-прочутите снимки на легендарния актьор Джеймс Дийн. Филмът проследява приятелството между Сток и Дийн (в ролята Дейн Дехаан).

Участието на Патинсън в "Здрач" го превърна в постоянна мишена за папараците. След ролята си в "Life" обаче британският актьор признава, че работата на ловците на снимки на знаменитости никак не е лесна. "За кратко имах възможността да се усетя като папараците и се почувствах съпричастен към положението им", е заявил Робърт Патинсън на пресконференция след прожекцията на филма на Берлинале.

Отзивите на критиката за лентата "Life" на Антон Корбийн са смесени. Според някои критици филмът е "елегантно изследване на отношенията между звезда и фотограф". Според други обаче обаче лентата е "трудна и мрачна".

Сред представените на Берлинале извън конкурсната програма е и драмата "Жената в златно" на режисьора Саймън Къртис с участието на британската звезда и носителка на "Оскар" Хелън Мирън. Филмът разказва историята на Мария Алтман, австрийка от еврейски произход и преживяла Холокоста. Алтман близо десет години води битка да си върне картини на Густав Климт, сред които и прочутият "Портрет на Адел Блох-Бауер", изобразяващ лелята на Мария, откраднати от семейството й от нацистите по време на Втората световна война.

The Hollywood Reporter описва филма "Жената в златно" като "високопарна хроника", но приветства изпълнението на Мирън, която с обичайната си самоувереност прави кинотворбата по-стойностна.

Извън конкурсната програма на Берлинале беше показана и новата триизмерна лента на германския режисьор Вим Вендерс, който ще получи почетна "Златна мечка" за цялостна кариера.

 Драмата "Всичко ще се оправи" с участието на Джеймс Франко евторият опит на Вендерс в 3D формат, който по думите му "поставя всичко под лупа". Първата си триизмерна продукция режисьорът засне през 2011 г. - лентата "Пина", с която Вендерс отдаде почит към покойната хореографка Пина Бауш.

Водещи

Най-четени