И Jay-Z описа живота си в книга 16.11 | 14:49

Автобиографията му "Decoded" вече излезе в продажба на американския пазар

От Нели Минчева

Рапърът Jay-Z стана поредната звезда, която реши да напише автобиография. Книгата му вече е готова и излиза в продажба в САЩ във вторник, съобщава Ройтерс.

Творбата е наречена „Decoded”. В нея Jay-Z разказва как е продавал кокаин като тийнейджър и как впоследствие се превръща в един от най-богатите рапъри в света.

Музикантът пише за живота по улиците на Бруклин, където е отраснал, обяснявайки как хип-хоп поколението има свой собствен начин да покаже на околните как расте в условията на градска „война“.

„Загубих хора, които обичах, бях предаван от хора, на които вярвах, усещах свистенето на куршуми покрай главата ми. Видях как пристрастяването към наркотиците разрушава семейства – почти разруши и моето – но и аз ги продавах“, споделя Jay-Z, чието истинско име е Шон Картър.

40-годишният изпълнител казва, че е започнал да рапира през 1978 г., когато е бил на 9 години. До момента Jay-Z има 11 студийни албума, а тази година отново застана начело на класацията на списание Forbes за „Най-богатите рапъри в света“ с годишен приход от 63 милиона долара.

Водещи

Най-четени