Индийката Киран Алувалиа пристига за концерта си у нас 25.11 | 10:32

В неделя ще представи песните от новия си албум и букет от панджаби фолклор

От Олга Андреева

Индийската певица Киран Алувалиа, с чийто концерт ще бъде открито първото издание на международния фестивал на световното вокално изкуство Sofia Vocal Fest, днес пристига в България.

С кристалния си глас, в комбинация с виртуозния пакистански китарист Rez Abbasi, индиеца Nitin Mitta на табла и Rob Curto (САЩ) на акордеон, Киран ще зарадва българската публика в неделя, 27 ноември, от 19.00 часа в кино "Люмиер" в НДК.

Родената в Индия, израснала в Канада и живееща на Ню Йорк певица ще изпълни у нас песни от чисто новия си албум "Aam Zameen: Common Ground", продуциран от Джъстин Адамс, както и вдъхновяващ букет от панджаби фолклор и "ghazals" – поетичен и чувствен античен музикален жанр, произлязъл през 6-ти век от арабската литература, съобщават организаторите.

Композициите ѝ смесват звуци и стилове - португалско фадо, африкански перкусии, келтски цигулки и афганистански напеви.

"Пея песни за страстта. Най-често става дума за страстта към друго човешко същество, но пея и за духовната любов, както и за любовта към останалите ни желания. Мъката обикновено е следствие на любовта, но също и на различните видове пречки, които са вътре в нас самите или са ни наложени от външния свят", споделя Киран.

Тя пее от седемгодишна, а професионално с музика се занимава от началото на 1990 г. Издава дебютния си албум след цели 10 години, в които изучава индийската музика. Носител е и на наградата Beyond Boundaries, а всичките ѝ албуми са номинирани за канадските награди "Грами".

Билети за събитието все още се продават на цена от 30 лева в мрежите на Eventim и Ticketstream, а в деня на концерта, 27 ноември, ще се продават по 35 лева.

Sofia Vocal Fest включва още 6 концерта с музиканти от 7 държави, които ще представят вокалното изкуство в жанровете джаз, суинг, поп, експериментална музика, църковна музика, фолклор и фюжън/уърлд музика.

 

Водещи