Как кралица Елизабет Втора посрещна Коледа (СНИМКИ) 26.12 | 10:30

Кралското семейство присъства на литургия по повод Рождество Христово в местна църква

От Кремена Бедерева

Британската кралица Елизабет Втора отпразнува Рождество  Христово заедно със съпруга си принц Филип и други  високопоставени членове на семейството в кралското имение  Сандрингам в Норфолк, в Англия, предават световните агенции.

Кралското семейство присъства на литургия по повод  Рождество Христово в местна църква, а после продължи с  празнуването на тържествен обяд в имението.

Принц Уилям и  бременната му съпруга Кейт присъстваха на литургията в църквата, но не и тяхната първородна рожба принц Джордж. Камила,  съпругата на принц Чарлз, също не дойде заради травма на гърба,  получена миналия месец.

Днес британската телевизия ще излъчи коледното обръщение на кралицата. Тя го записва предварително. Традицията да се  произнася такова слово датира от 1952 г. Първоначално то е било  само радиопослание. В последните години се излъчва и в сайта на  Бъкингамския дворец.

По предварителна информация в словото си кралицата ще  изрази възхищение към всички, които полагат усилия в битката с  ебола, посочва Асошиейтед прес. Очаква се кралицата да изрази възхищението си и към  инсталацията от керамични макове в Лондон, с която се отдаде  почит на загиналите през Първата световна война.

1455129

Водещи

Най-четени