Какво е да си черен иконом в Белия дом 26.08 | 18:07

"Икономът" за втора поредна седмица е начело в бокс-офис класацията в Северна Америка

От Мартина Панайотова

Историческата драма "Икономът" на Лий Даниълс за втора поредна седмица е начело в бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 17 милиона долара от продажбата на билети през уикенда, предадоха световните информационни агенции.

Лентата е разказ за живота на Юджийн Алън – афроамериканец, работил като иконом в Белия дом от 1952 до 1986 г.

През този период САЩ сменят осем президенти. Алън започва работа в Белия дом през 1952 г. - по време, когато на чернокожите в родния му щат Вирджиния е забранено да използват обществените тоалетни.

Във филма икономът е преименуван на Сесил Гейнс. Главната роля е поверена на носителя на "Оскар" Форест Уитакър. В образа на съпругата му Глория се превъплъщава Опра Уинфри. За нея това е първа изява на големия екран от 15 години.

Комедията "Сем. Милър" с Дженифър Анистън запазва второто място в бокс-офиса с 13,5 милиона долара от продажбата на билети през уикенда, отбелязва БТА.

Трета и четвърта позиция заемат два нови филма - лентата"Реликвите на смъртните: Град от кости" и британската научнофантастична комедия "Краят на света". За двете продукции през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада са продадени билети на стойност съответно 9,3 милиона долара и 8,9 милиона долара. На пето място е анимацията "Самолети" с 8,6 милиона долара.



Водещи

Най-четени