Катаджии глобиха Стефан Вълдобрев 24.10 | 13:39

Съдят го и викат Цветана Манева за свидетел

От Цанка Донкова

Актьорът Стефан Вълдобрев е бил глобен от катаджии за неправилно изпреварване и отказ да спре на полицейска стоппалка, съобщава Struma.bg.

На 26 юли следобед Вълдобрев е пътувал за участие с актрисите Цветана Манева и Радена Вълканова в община Разлог. В района на Симитли обаче той изпреварил тир на забранен участък. Пътните полицаи Светослав Милев и Живко Попов забелязали нарушението и вдигнали стоппалка. Актьорът обаче не спрял.

Последвало преследване с патрулката и този път шофьорът спрял. На Вълдобрев бил съставен акт за забраненото изпреварване и за това, че не е спрял първия път. Той обаче подписал акта с възражение и продължил към Разлог.

По-късно на Стефан Вълдобрев е изпратена наказателна честитка от началника на КАТ "Пътна полиция" - Благоевград, като му е наложена глоба за двете нарушения със 130 лв. Той е лишен и от правото да управлява МПС за 2 месеца.

Съпругата на актьора адвокат Яна Вълдобрева му помогнала да направи възражение. В него той лично е описал ситуацията от негова гледна точка.

Според Вълдобрев пътната обстановка е била сложна и напрегната. Имало гръмотевична буря и пороен дъжд, като по пътя се образувала огромна автоколона от леки коли и тирове, които се движели бавно и изпреварването било невъзможно. Той не видял вдигната стоппалка, а патрулната кола забелязал след 7-8 км в огледалото за обратно виждане. Вълдобрев допълнил, че същото разпореждане е било дадено и на микробуса, който се движел зад него.

Актьорът не се е появил за делото в съда в Благоевград, а изпратил съпругата си. Адвокат Яна Вълдобрева оспорила наказанието с мотива, че са допуснати процесуални нарушения. Тя е поискала и да бъдат изслушани като свидетели Цветана Манева и Радена Вълканова, които са пътували с Вълдобрев.

Шефката на РС-Благоевград Екатерина Николова е решила, че всички свидетели ще бъдат разпитани в едно заседание, но на друга дата. Адвокат Яна Вълдобрева представи пълномощно, че представлява безплатно своя съпруг.

Водещи

Най-четени